Испански ансамбъл по художествена гимнастика печели златен медал в София

Българският ансамбъл по художествена гимнастика изпусна възможността да спечели третия възможен медал от Световната купа в София. Момичетата на Илиана Раева останаха на пета позиция на финала с ленти и обръчи с 26.400 точки. Златото заслужи тимът на Испания с 27.400.
Така ансамбълът завърши участието си на Световната купа, с два златни медала – в ммногобоя и на финала с пет топки.
Тимът ни позволи да бъде изпреварен от съперниците на съчетанието с ленти и обръчи, след като допусна няколко грешки. Грациите ни не успяха да издържат на напрежението, което се оказа решаващо за разпределението на медалите.
Въпреки това грациите ни в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христиана Тодорова и Катрин Велкова бяха бурно аплодирани от публиката в Арена Армеец, а накрая и изпратени на крака от верните им фенове.
Първото място е за ансамбъла на Испания, а челната тройка оформят отборите на Италия (27.350) и Беларус (27.125).
По-рано, във финалите, ансамбълът ни спечели златен медал на съчетанието с пет топки. Леко напрежение личеше в грациите ни при първото им изиграване, но въпреки това представиха без грешки композицията си, поставена по “Лунната соната”. Съдиите оцениха съчетанието с 27.850 точки, а публиката в Арена Армеец подкрепи подобаващо българските гимнастички.
От Световната купа в Арена Амреец София отсъства тимът на Русия.
Вчера грациите от ансамбъла триумфираха в многобоя. Така гимнастичките завършиха надпреварата с два златни медала. /dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>