Испанската лига започва борба с пиратството във футбола заради 150 млн. евро загуби

zx450y250_2418293Испанското футболно първенство започва борба с пиратството. Компаниите, държащи телевизионните права, отчитат загуби от 150 млн. евро заради нелегалното излъчване на мачовете в интернет. Те твърдят, че са пропуснали да спечелят около 500 хиляди нови абонати. В борбата се включват също Професионалната футболна лига и Асоциацията на медийните агенции.

Президентът на лигата Хавиер Тебас заяви, че това е един от най-големите проблеми. “Ако не го пресечем, испанският футбол ще се превърне в развалина”, каза той.

Тебас припомни, че средствата, идващи от телевизионните права, са най-големите приходи за някои от клубовете. “Ако привържениците не плащат, за да гледат футбол, няма да можем да задържим първенството си като най-доброто в света, нито ще можем да задържим звездите си”, добави Тебас.

По думите му, ако не се поведе борба с пиратството, цената на телевизионните права няма да може да премине границата от 1 млрд. евро, нито пък ще задмине онези 800 млн. евро, които се получават в момента.

Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>