Испания приема чужденци с инвестиции и жилища

952823Испанското правителство възнамерява да издава разрешителни за пребиваване на чужди граждани, които инвестират в испанската икономика или купуват жилище в страната.

Това съобщи днес държавният секретар по въпросите на икономиката и подкрепата на бизнеса Фернандо Хименес Латоре на среща, организирана от компанията Изпълнителен форум (Executive Forum), предаде ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА.

Той не даде подробности за това намерение на правителството, но отбеляза, че “предложенията ще бъдат включени в изготвянето на проект на закон за предприемачество, който скоро ще бъде приет”.

Освен това в речта си той подчерта, че “най-лошото в сферата на производството и безработицата е вече зад гърба ни” и изрази увереност, че “испанската икономика до края на тази година ще поеме по пътя на възстановяването, доказателство за което е понижаването на степента на риска по държавния дълг, възможността свободно да се вземат пари назаем и нарастването на износа на испански стоки”. /Дир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>