ИСПАНИЯ – Помощи за граждани, живеещи под наем (Ayuda al alquiler)

AlquilerТези помощи се отпускат за подпомагане на гражданите, живеещи под наем и са за период от 24 месеца. Програмата ще е валидна до 31 декември 2016 година и ще подпомогне 133.000 семейства.

Размерът е 200 Eвро на месец.  Целта е да се насърчи достъпа до жилища на хора с ниски доходи и по този начин да се запълни свободния жилищен фонд.

Бенифициенти по тази програма могат да бъдат всички пълнолетни физически лица, които отговарят на следните изисквания:

  • Да притежават законно формализиран договор между наемател и  наемодател за жилище, в което бенифициента да живее постоянно.
  • Наемът да не надвишава 600 Eвро, освен ако автономна област не определи по-нисък размер.
  • Да имат договор за наем от 1 пълна година (за кандидатите над 30 години).
  • Доходите на домакинството не трябва да надвишават границите, определени със закон  или три пъти повече от минималната работна заплата (532, 51 Eвро), като се вземат предвид:

При семействата с един член – Mинимална работна заплата, умножена по 1.

При семейства с два или повече члена -  За първия член, който е на възраст над 18 години- минималната работна заплата, умножена по 1. За всеки допълнителен член, който е на или над  14 години-  минималната работна заплата, умножена по 0,5. За членове на семейството под 14 години- минималната работна заплата, умножена по 0.3.

Точните изисквания ще се знаят, дo края  на месец декември. За всяка автономна област сроковете са различни.

Компетентните органи за предоставянето на тази помощ са автономните правителства. Източник: blgari-v-chuzhbina.es

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>