Испания мобилизира частното здравеопазване в борбата с коронавируса

A British family is admitted in Son Espases Hospital for coronavirusИспанското правителство реши всички частни здравни заведения в страната да се поемат от властите в отделните автономни области,съобщават местните медии.

Мярката цели да се спре разпространението на коронавируса в Испания, където кризата се задълбочава все повече.

До момента случаите на заразени от Covid-19 в страната са 7800, а жертвите вече са 292.

Частните доставчици на здравни грижи вече са разположение на държавните здравни власти, обяви испанският здравен министър Салвадор Ила.

Освен това на всяка компания, извършваща доставки на продукти за лична защита, като маски, ръкавици или средства за диагностика, е поставен срок от 48 часа, за да уведомят за това Минстерството на здравеопазването и да ги предоставят на тяхно разположение при необходимост. В противен случай ще бъдат налагани глоби.

Припомняме, преди дни Испания обяви извънредно положение заради кризата с коронавируса, като постави под 15-дневна карантина близо 47 млн. души в страната.

Всички нехранителни магазини, както и барове, ресторанти и кина са затворени, а жителите могат да напускат домовете си само поотделно и по конкретна причина, като например да пазаруват или да посетят аптеката.

По-рано беше съобщено, че министърът на равенството на Испания Ирене Монтеро е заразена с коронавирус. Испанският вицепремиер Пабло Иглесиас пък е поставен под карантина.

Стана ясно, че в страната се отчита драстичен скок на смъртните случаи от коронавирус.

https://news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>