Испания извади наши фирми без лиценз за инвестиционна дейност

images

Националната комисия по фондовия пазар на Испания предупреди днес, че осем компании от България, Люксембург, Норвегия и Великобритания нямат разрешение да предоставят инвестиционни услуги, предаде испанската информационна агенция Ефе, цитирана от БТА.

Българският регулатор е информирал, че Инстафорекс Русия (Instaforex Russia) и Инста София (Insta Sofia) не са дружества, на които им е разрешено да предоставят инвестиционни услуги. Люксембургският регулатор пък е предупредил, че Клайнворт файненс (Kleinwort Finance) не е компания, оторизирана да предоставя инвестиционни услуги.

Регулаторът на Норвегия е съобщил, че Вердиспар секюритиз (Verdispar Securities) не е вписана в регистрите на дружествата, които могат да предлагат инвестиционни услуги. И накрая британският регулатор сигнализира, че Дайвърсифайд кепитъл (Diversified Capital), Хътчинсън партнърс (Hutchinson Partners), Тайтан уърлдуайд рикавъри (Titan Worldwide Recovery) и Уолтър Харис енд къмпани (Walter Harris & Company) нямат правото да предоставят инестиционни услуги, допълва Ефе.

С цел да се подобри защитата на инвеститорите на фона на разрастването на глобализацията на фондовите пазари испанският регулатор публикува тези предупреждения и на страницата си в интернет “www.cnmv.es”. /dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>