Издирван от Скопие “терорист”, убил петима живее свободно в Испания

Един от сочените за убийци на петимата македонци край язовира Железара до село Смилковци, 27-годишният Алил Демири, от известно време живее в Испания.

Преди три дни македонският вътрешен министър Гордана Янкуловска посочи Демири като един от преките извършители на тежкото престъпление. Той веднага бе обявен за издирване от Интерпол по искане на властите в Скопие. “Демири, който е от скопското село Арачиново, в момента се намира в Испания. Той не се чувства виновен и е готов веднага да се върне в Репблика Македония”, съобщава в днешния си брой излизащият на албански език в Македония вестник “Лайм”. “Говорихме по телефона с него и той вече си търси самолетен билет, за да се прибере у дома. Той е убеден, че не е виновен”, каза неговият зет пред вестник “Лайм”, който също бе сред задържаните при операция “Чудовище”, но вчера бе освободен.

БГНЕС припомня, че на 1-ви май Янкуловска сензационно съобщи, че силите на реда са задържали извършителите на жестокото убийство край язовира Железара до село Смилковци. Според Янкуловска арестуваните при акция “Чудовище” са били радикални ислямисти, които са се сражавали на страната на талибаните в Афганистан и Пакистан. В операцията са участвали 800 полицаи, които са проверили 26 обекта, повечето от тях на територията на Скопие.

На 12 април край язовира Железара до село Смилкоци, недалеч от Скопие, бяха убити четирима младежи на възраст между 18 и 20 години – Кире Тричковски, Александар Начевски, Филип Славковски и Цветанчо Ацевски. Петият убит Борче Стефановски бе на 45 години. Ден след зверското убийство бе открит червен автомобил “Опел Омега“, който е бил използван от убийците. /БГНЕС/dnesplus.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>