За трета учебна година Първо българско неделно училище ”Родина” в Малага отвори врати

10702093_10203829890606782_615365795080451695_n04.10.2014г- За трета учебна година Първо българско неделно училище ”Родина” в Малага – единствено в Андалусия отвори врати. Радостни и щастливи, че отново са у дома учениците се запознаваха с новите си другарчета и споделяха ваканционните си преживявания.

Тържеството бе открито и водено от директора на училището г-жа Първанова. Най-малките поздравиха с песни и танци присъстващите. Салонът бе пълен до такава степен, че имаше и правостоящи. Гости на тържеството бяха представители на АVV CARRANQUE.

Кратки приветствия поднесоха председателя на асоциация ”Малага-България-2010″ – Петранка Костадинова и председателя на АVV CARRANQUE- Мигел Руеда и отец Тараc- свещеник на украинската църква, който по български обичай освети и благослови всички като пожела българското училище да се развива все така успешно и припомни първите стъпки на украинското училище (преди 10 години) – първата година с 8 ученика, а към днешна дата наброяват вече 160. Всички минаха под венеца и опитаха от вкусната питка потопена в мед.

Ръководството на Асоциация ,,Малага-България-2010″ благодари на: всички учители, като пожелава на новите учители да работят в единство и разбирателство в добрия екип. На всички родители и родителски съвет, на членове на асоциацията, които взеха участие в организиране на събитието, на всички гости, които уважиха с присъствието си този голям за българската общност празник, а именно откриване на учебната година на българското училище.

Благодарим Ви скъпи приятели за това, че ни подкрепихте и за пореден път доказахме,че ”Заедно можем всичко”.

Oт ръководството на Асоциация ”Малага-България-2010”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>