Задържани на кораба с кокаин имали контакти с Брендо и Иван Тодоров-Доктора


Някои от арестуваните на българския кораб, в който бяха открити 3 тона кокаи,н в миналото са имал контакти с Ивелин Банев – Брендо и вече покойния Иван Тодоров – Доктора. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред държавната телевизия. по думите му обаче няма пряка връзка между арестуването на българския кораб “Свети Николай” край испанските брегове и операция “Кокаинови крале”, при която беше задържан Брендо.

Цветанов днес е разговарял по телефона с испанския си колега, който му е благодарил за “навреме предоставените данни и отличната съвместна акция”.

Според вътрешния министър най-вероятно другата седмица, по време на срещата му с испанския вътрешен министър в Мадрид, ще стане ясно дали процесът срещу задържаните ще бъде воден в България или в Испания. Цветанов не изключи възможността част от моряците да са невинни и обясни, че с показанията си те могат да помогнат много за разплитането на цялата престъпна схема. Според него, обаче, няма как капитанът да не е бил напълно наясно какъв товар има на кораба.

Управителят на корабната компания Дойчин Дойчев е бил осовобедн тази вечер след изтичане срока на мярката за задържане, съобщи още БНТ. Той е поел ангажимент доброволно да ес яви пред специализираната прокуратура в София за разпит. Пред медията роднини на арестуваните моряци разказали, че трудовите им договори били сключени тъкмо с него, въпреки че той отричал. По техни думи през последните месеци имало забавяне на заплатите.
dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>