Задържаните моряци без срещи с роднините си до три месеца

В продължение на три месеца българските моряци, задържани на кораба „Св. Николай”, може да не се видят с роднините си. Това предвижда испанското законодателство, когато става въпрос за наркотрафик, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

Все пак вицепремиерът, който е на посещение в иберийската страна, заяви, че българската дипломация прави опит българите да се видят с близките си по-скоро. В конкретния случай обаче ставало въпрос за по-различна схема – по-тежка от обичайната. Сериозността на случая се допълвала от факта, че освен трите тона дрога, на борда на “Св. Николай” не е имало друг товар.

Цветанов коментира още, че според оперативните данни само една част от българския екипаж има съпричастност към трафика на три тона кокаин, а основни организатори на канала са колумбийци и испанци. Българите са се занимавали с организацията по транспорта, а менажирането на плавателния съд е ставало чрез „куха” фирма, сочат данните от тримесечното следене на кораба.

Невинните да бъдат бързо освободени е цел, която разследващите имат. А свидетелските показания на моряците ще допълнят картината, която разследващите вече имат за случая, бяха думите на Цветанов,.

Освен че след две седмици испански разследващи пристигат у нас, от три дни в Мадрид са българските агенти, работили по случая.

btvnews.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>