Еврокомисията остана доволна от новите мерки за икономии в Испания

Европейската комисия приветства новия пакет икономии, обявен от испанското правителство в сряда, и го определи като ключова стъпка в усилията на Мадрид да постигне целите за намаляване на дефицита, предаде “Франс прес”.

Приветстваме обявените от испанския кабинет нови фискални мерки, каза говорителят по икономическите и валутни въпроси Саймън О’Конър. Това е важна стъпка, за да се гарантира, че фискалните цели за тази година ще бъдат изпълнени, допълни той.

По думите му Еврокомисията очаква да разбере подробности за пакета от икономии, обявен от премиера Мариано Рахой днес. Мерките бяха огласени ден след като финансовите министри на еврозоната се съгласиха да дадат на Испания отсрочка от една година за намаляването на дефицита.

О’Конър похвали решителността на правителството да предприеме действия, както и фактът, че обявяването им дойде веднага след получените отсрочки.

Сред обявените днес мерки са увеличение на ДДС с 3%, 3.5 милиарда евро съкращения в бюджетите на местните власти и намаляване на помощите за новите безработни. /dnevnik.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>