До 11 април българите в чужбина подават заявления за гласуване

imagesОт днес българските граждани, които искат да гласуват в чужбина на предстоящите на 12 май парламентарни избори, могат да подават заявления за гласуване.

Това съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Желаещите трябва да попълнят и подадат заявление по образец не по-късно от 11 април. Образецът е достъпен на сайта на външното ведомство.
В заявлението се посочват трите имена, единния граждански номер, адреса на пребиваване в съответната държава, постоянния адрес в България и населеното място, в което гражданинът желае да гласува.

Изборният ден започва в 7.00 ч. местно време и приключва в 20,00 ч. местно време, припомнят от МВнР.

В изборния ден гласоподавателят представя документ за самоличност (паспорт, лична карта или военна карта (само за военнослужещите), а ако не е подал заявление за гласуване извън страната и не е бил вписан в избирателния списък, следва да представи и декларация по образец (Приложение № 22 от изборните книжа).

Повече информация за гласуването зад граница на парламентарните избори може да се намери на Интернет страниците на МВнР (www.mfa.bg) и ЦИК (www.cik.bg).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>