Да премахнем стреса чрез смях и радост

Д-р Лий Берк е асистент-професор, изследовател и преподавател в Медицинското училище в Университета Лома Линда в Калифорния, САЩ.
Д- Берк е водещ изследовател върху лечение със смях и хумор в университета Лома Линда и е един от националните авторитети в тази област.
Той установява, че смеха намалява учудващо стресовите хормони, като например Кортизола, субстанция, която подтиска имунната система. Веселият смях увеличава количеството на антитела, наречени Имуноглобулини, които помагат на организма да се бори с инфекциите.
В проучване, докладвано в статия на Американското печатно издание USA TODAY е отбелязано, че децата се смеят около 400 пъти дневно, докато хората на средна възраст- само 15 пъти.
“Някъде между детството и средната възраст ние загубваме способността да се смеем”, отбелязва Д-р Берк.
Всяка седмица той има по няколко позвънявания по телефона от медицински институти, които искат да включат лечението със смях и хумор в тяхната цялостна лечебна програма. Той има не само телефонни обаждания, но е търсен също и от представители на пресата и електронните медии, като експерт в тази област. Участва в много радио и телевизионни предавания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>