Гинес призна рекорда с 333-те гайди!

Гайдарджии от цялата страна смазаха шотландските си конкуренти и се записаха в книгата на рекордите на Гинес

Българските гайдари от всички точки на страната влязоха в Книгата на рекордите – Гинес. Музикантите направиха уникално синхронно свирене с 333 гайди.

Световният рекорд се състоя на 16 май в зала 1 на НДК. „Виновникът” за на грандиозното събитие беше международната неправителствена хуманитарна организация “Изкуството да живееш”.

Стана ясно още тогава, че Книгата на рекордите на Гинес ще зачете постижението на 333-мата музиканти. Гайдите буквално взривиха Зала 1 на НДК с колективното си изпълнение.

Най-малкият рекордьор беше само на 9 години, а ветеран на достолепните 80 подкрепи младите с виртуозно изпълнение. Всяко значимо събитие не минава без жени. Десет дами дадоха подкрепа и мощна свирня в името на рекорда.

Посрамените конкуренти – шотландците, са били общо 240 по време на тяхното изпълнение.

Всички 333-ма музиканта бяха като един в продължение на девет минути и тринадесет секунди, колкото е необходимо да покрият изискванията на рекордите на Гинес.

Основателят на фондация „Изкуството да живееш” – индиецът Шри Шри Рави Шанкар беше впечатлен.
“Толкова е прекрасно да бъда с всички вас тук в страната на розите” каза пред всички станали свидетели на рекорда с гайди. /razkritia.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>