В Малага се проведе благотворителен празник-концерт

10008462_661649987263249_805747957_nНа 28.06.2014г в Малага, Испания, се проведе благотворителен празник-концерт на cдружението, към църквата в Каранке, организаран със съдействието на кметство Малага и Асоциация на съседите “Каранке”.

В събитието се включи и Асоциация “Малага-България 2010″. Бяха приготвени български тестени изделия, а танцовият състав «Български ритми», с ръководител Борислав Александров, представи българския обичай «Еньовден».

По традиция «Еньовата буля» държеше менче с китки и бе облечена, като булка с бяла риза и червено було и се придружаваше от «момите» облечени в красиви носии.

Под венеца от билки, изработен от членовете на асоциацията, минаха за здраве с радост, както българи, така и испанци.

Благодарим на всички участници в събитието, благодарение на които си спомнихме един български обичай и ни накараха, макар и за малко, да се почустваме като в България. Благодарим на всички, които ни уважиха с присъствието си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>