В България отговорни за трафика на три тона кокаин няма

Прокуратурата се съгласи със специализирания съд обвинените в съпричастност към трафика на три тона кокаин Дойчин Дойчев и Руслан Колев, който бяха арестувани в България, да останат на свобода. Мерките за неотклонение на двамата трябваше да бъдат разгледани днес, но това няма да се случи, след като стана ясно, че в спецсъда не е постъпил протест от държавното обвинение.

Дойчев и Колев бяха пуснати от ареста на 20 август с мотива, че липсват доказателства за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група, в което бяха обвинени. Така реално в България вече няма лица, подведени под отговорност за трафика на дрогата.

За bTV председателят на спецпрокуратурата Светозар Костов заяви, че са „абсолютно съгласни” с решението на съда и няма какво да оспорват. Юридически, оттук нататък мерки на двамата могат да бъдат поискани само и единствено от Софийската спецпрокуратура, ако се съберат достатъчно доказателства, уточни Костов.

Само преди часове в Испания, коментирайки участието на България в акцията по залавянето на три тона кокаин на кораба „Св. Николай”, вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че има задържани и у нас и ни очакват изненади.

На този етап Дойчев и Колев не могат да бъдат съдени в нито една държава, защото са пуснати без каквато и да била мярка за неотклонение, което означава, че нямат вина за трафика на наркотика.

btvnews.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>