В Барселона наемат бездомници за екскурзоводи

barcelona-parkquellТуристическа компания в Барселона е взела решение да наема бездомници за екскурзоводи на туристическите групи, които посещават столицата на Каталуня, съобщава електронното издание на испанския всекидневник „Ла Вангуардия”.

Организаторите на маршрутите от британската компания „Обиколки на скрития град”, която работи от 10 години в Барселона, смятат идеята за алтернативен начин за туристите да се запознаят с града.

Първите двама екскурзоводи са били наети благодарение на сътрудничеството на местна благотворителна организация. Те са 45-годишен бивш химик, който от 15 години е бездомен и 62-годишен художник.

Екскурзиите ще се съпровождат от представител на британската компания организатор, който ще осигурява превод за англоезичните туристи.

Презентацията на новия проект е насрочена за 5 октомври, а първата туристическа обиколка е предвидена за 10 октомври.

Според организаторите идеята има голям потенциал в Барселона, който е четвъртият най-посещаван град в Европа и има над 3 000 бездомници. Източник: BTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>