Властите в Мадрид предлагат 11 сгради на търг

índice

Аукционът е част от плана на регионалните власти да продадат 100 сгради през следващите три години, за да свият дефицита.

Местните власти в Мадрид ще се опитат да продадат на търг днес 11 сгради, повечето офиси, като част от плана за съкращаване на дефицита и разходите, предаде Bloomberg, като се позова на официален документ, с който разполага.

Аукционът е част от плана на регионалните власти да продадат 100 сгради през следващите три години. Имотите, които се предлагат на днешния търг, са с обща площ от 17 500 кв. м и се оценяват на 32,5 млн. евро.

Ако днес не се появят кандидат купувачи, до два месеца ще бъде проведен нов търг, като сградите ще се предложат с 15% отстъпка. Ако и тогава няма оферти, ще бъде направен трети, финален търг, като отстъпката отново ще бъде 15 на сто.

„Нормално е инвеститорите да не наддават още по време на първия търг, тъй като искат да се възползват максимално от отстъпките“, коментира Хосе Луис Морено Касас, представител на правителството, който се занимава с имотите, предвидени за продажба.

Регионалните правителства в Испания имат най-голям принос за раздутия бюджетен дефицит на страната и се очаква да изиграят ключова роля и за неговото свиване, отбелязва агенцията. Продажбата на имоти е един от начините местните власти да наберат допълнителни приходи. /investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>