Български художник рисува по сгради в Испания

zx450y250_2038078

От няколко години българският художник Красимир Митев рисува върху сгради в Испания, съобщиха от продуцентска къща “ЕНИ филм”.

Митев, който е от Враца, заминал за Испания през 2002 г. Той е завършил института за преподаватели по изобразително изкуство в Дупница, след което “Пластични изкуства и дизайн” и “Педагогика на изкуството” в СУ “Св. Климент Охридски”.

В Испания започва работа в строителството, но талантът му на художник бързо му посочил друго поле за изява. Направило му впечатление, че сградите в Испания се боядисват предимно в бяло, което според него правело градските пейзажи доста еднообразни. Затова художникът решил да експериментира, като изрисува стената на голяма сграда в Сантандер. Представил проекта си на директора на строителна фирма и той харесал идеята. Първите си два стенописа направил върху жилищни сгради в центъра на града, като половината от средствата за реализацията на проекта осигурил строителният предприемач, а другата половина отпуснали от общинския бюджет.

През 2005 г. Красимир Митев заминава за остров Палма де Майорка, където и до днес работи по крилото на галерия “Берлин” и фондация “Соерик”, уточняват от екипа му.

Утре в галерия “Кракра” в Перник се открива самостоятелна изложба на Митев. В нея художникът е събрал творби, рисувани през последните години – графика, живопис и пърформънс. Това е втората самостоятелна изложба, която художникът прави в рамките на няколко месеца. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>