Български гражданин удуши с шнур приятелката си в Мадрид

Любовна драма между двама български граждани в Испания завърши с убийство, бягство във Франция и осуетено самоубийство. Новината потресе Испания вчера, точно в деня на визитата на вътрешния министър Цветан Цветанов.
Илхан Шакир И. удушил с шнур от лампа приятелката си Нериман Халил К., пише “24 часа”. Трагедията се разиграла в столичния квартал Коядо Виялба преди седмица. Няколко дни по-късно убиецът бил заловен в Париж, където избягал и искал да се самоубие.
На 18 август испанските власти получили факс от българския офис на SIRENE – европейската служба за полицейско и съдебно сътрудничество. В посланието се съобщавало, че в Мадрид вероятно е убита българска гражданка. Посочен бил и адресът на Нериман в испанската столица.
Екип на Гражданската гвардия влязъл в апартамента и открил трупа на жената, скрит под леглото. По тялото й имало следи от насилие. Около врата й бил омотан шнур на лампа. Вероятно тя била убита предния ден, 17 август.
Гражданската гвардия веднага разбрала, че 32-годишната Нериман живеела от доста време на съпружески начала с 41-годишния Илхан. Той бил безследно изчезнал и веднага бил заподозрян за убийството. Още повече съседи споделили пред испанските власти, че нашенката неведнъж им споменавала, че нейният любим бил болезнено ревнив.
Няколко дни по-късно Илхан бил заловен в Париж. Той се напил безпаметно в бар в предградието Монтро Фо Йон. На излизане от заведението някой го дочул да казва, че е убил жена си в съседна Испания и че има намерението да се самоубие. Не става ясно дали Илхан е говорил на български или турски.
Човекът, дочул пиянската изповед, веднага се обадил в парижката полиция. В това време нашенецът излязъл от бара и влязъл в колата си. Френските служители на реда го открили там в тежко състояние, погълнал значително количество киселина. Илхан бил откаран в болница.

Засега не са известни подробности за убиеца Илхан. Знае се обаче, че той е живеел напълно легално в Испания от десетина години. Убитата Нериман е от русенското село Голям Поровец.
Нериман има 12-годишна дъщеря от кратък несполучлив брак, съобщиха за “24 часа” от в. “Ел Мундо”. Тя няма дете от Илхан.

novini.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>