Българският имигрантски потоп в Германия не се случи

bul-imigr-460x250След отпадането на работните ограничения, наложени на най-бедните страни на ЕС , Румъния и България, популистите в Германия започнаха да плашат обществото с наплив на румънци и българи в Германия, където те могат да печелят около пет пъти повече, отколкото у дома си. Все още няма официални данни за българите и румънците, пристигнали в страната след 1-ви януари 2014-та, те предстои да бъдат окончателно изчислени и публикувани, но едно може да се твърди съc сигурност: очакваният имигрантски потоп, така и не се случи.

Изнесените наскоро данни от Федералната служба по заетостта, са отбелязали повишение от 48 процента в броя на българите и румънците , които са искали обезщетение за безработица през септември 2013 г., в сравнение с година по-рано. Но тези цифри все още представляват само 0,7% от общият брoй заявления за Hartz IV – формата за обезщетения за безработица.

През третото тримесечие на 2013 г., нетното увеличение на броя на българите в Германия е само 7250, докато съответната цифра за румънците е 12 600.

Според проучване от 2012 г. българските и румънските имигранти са по-добре образовани от германците, като 19% от пришълците притежават диплома за висше образование в сравнение с 14 на сто за германците.| Български новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>