Борисов ядосан на арестуваните моряци в Испания

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заминава за Испания във връзка със задържания български кораб, на който бяха открити три тона кокаин.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща с близки на задържания екипаж на кораба.

Видеозапис с част от разговора бе разпространен от пресцентъра на Министерския съвет.

“Всеки да признава и да казва и да посочва кой, как, каквото знае”, заръча Борисов на семействата на задържаните моряци.

“Колкото и да съм им ядосан… то става вече колко пъти – 20 тона, 40 тона, 3 тона… И за България като се заговори, вече става все едно…”, казва премиерът.

По време на разговора една от жените, дошли при премиера с молба за подкрепа от държавата, казва, че моряците са професионалисти, “но за наркотрафиканти не стават”.

Борисов отговаря, че има начини да се сигнализира, че се случва нещо нередно.

След срещата близките на моряците заявиха пред чакащите ги медии, че имат уверението на “господин Борисов, че държавата е съпричастна и ни съчувства в този случай, но ще изчакаме завръщането на министър Цветанов от Испания и тогава ще коментираме”.

Думите бяха на Ивелина Атанасова, която е близка на един от моряците и единствената, която застана пред камерите.

vesti.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>