“Барселона” е убедителен лидер по заплати в Испания

zx450y250_2382758Разходите за заплати в Ла Лига достигат 1.28 млрд. евро на година, а половината от тях са изплащани от “Барселона” и “Реал” (Мадрид), съобщи испанският вестник “Марка”.

Разликата между двата най-заможни клуба и всички останали е огромна.

“Барселона” оглавява подреждането с 347.9 млн. евро и изпреварва втория “Реал” с почти 20 млн. евро – разлика, в която почти два пъти могат да влязат заплатите на футболистите от последния по показателя “Алмерия”.

“Резултатите показват доброто финансово състояние на каталунците и отличния баланс между техните постъпления и разходите”, коментира “Марка”.

Въпреки че заема втора позиция, “Реал” също е в добро положение и няма финансови затруднения.

Това не означава, че двата най-богати клуба в Испания нямат дългове. “Просто техните финансови отчети отговарят на изискванията на Професионалната футболна лига и генерират достатъчно приходи, за да покриват редовно задълженията си”, допълва “Марка”.

Разликата между “Барселона” и “Реал” спрямо третия – шампиона “Атлетико” (Мадрид), се измерва в над 220 млн. евро. Още по-назад са по-скромните претенденти като “Севиля” и “Валенсия”.

“Атлетик” (Билбао) е в средата на таблицата, но с разходи от 50 млн. евро за заплати са много по-близо до последните в подреждането “Ейбар”, “Елче” и “Алмерия”.

Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>