“АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ” ГОРДО ЩЕ ЗАЗВУЧИ ОТНОВО В РЕУС

14643426501231232778611

В традиционния рецитал “Аз съм българче” на 29 май ще участват 33 деца от 6 до 18-годишна възраст. Българчетата от неделното училище в каталунския град Реус ще декламират Вазовото стихотворение сутринта в десет в последния учебен ден.

“Неголемият брой на участниците няма значение, а фактът, че сме първото училище в чужбина, което за първи път рецитира творбата и това вече е традиция”, каза с гордост Илиана Илиева-Дъбова, председател на Асоциацията на българите в Тарагонска област.

Рециталът води началото си от 2011 г. и се провежда по повод Деня на детето 1 юни и по инициатива на сайта Академика.бг. Гости на тържеството ще бъдат родителите на учениците. Удостоверенията пък за завършен клас ще бъдат раздадени на 12 юни, напомни Илиева-Дъбова и добави, че тече усилена подготовка за предстоящата в Реус през септември Трета работна среща на българските учители зад граница.

IMG_20160107_170016-2Росица ВАСИЛЕВА,

Тарагона

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>