Агенцията по заетостта в Германия: Очакваме 180 000 имигранти от България и Румъния

images

Службата по труда в Германия смята, че от 2014 г. в страната ще има наплив на имигранти от България и Румъния, съобщи германското издание „Фокус”.

От догодина гражданите на ЕС ще получат пълни права за работа и пребиваване на територията на Германия. Сред тях може да има и бедни имигранти и нелегални работници.

„Ние очакваме от 100 000 до 180 000 работници нетно да идват на година от Румъния и България на германския пазар на труда”, коментират от Агенцията по заетостта.

От агенцията поясняват, че се е повишил броят на имигрантите, които идват от засегнати от кризата страни-членки на ЕС.

„Броят на работниците, които са дошли в Германия от Испания, Италия, Португалия и Гърция, се е повишил от 33 000 на 462 000 души. През 2011г. от България и Румъния са дошли 112 000 работници. Германският пазар на труда се нуждае от нетна имиграция от най-малко 200 000 работници на година, за да може да покрие нуждите си от работна ръка”, подчертават от агенцията. /trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>