Samsung показа Gear 2 и Gear 2 Neo на изложението в Барселона

4650669--644x362Очакванията са по-късно днес технологичният гигант да представи и Galaxy S5.

Samsung разкри Gear 2 на 27-ото издание на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, Испания. Това е вторият опит на технологичния гигант да пусне на пазара часовник, с който да привлече масово потребителите, пише ВВС.

Южнокорейската компания представи устройството заедно с новия, по-лек модел Gear 2 Neo. И двата часовника притежават сензор за измерване на кръвното налягане, приложение за отчитане на извървяното разстояние и най-разнообразни инструменти за измерване на състоянието на тялото при извършването на физически упражнения и нивото на стрес, например.

Смарт часовниците Gear 2 и Gear 2 Neo ще бъдат допълнителен аксесоар към смартфоните Galaxy, въпреки че миналогодишният модел получи ниски оценки от критиците и потребителите. С редица подобрения по моделите Samsung ще се надява да промени мнението им.

Първо, животът на батерията на новите устройства ще бъде по-дълъг. Samsung обещава продължителност от два до три дни. Все пак предложението е повече от проблема с всекидневното зареждане при първия опит на компанията.

Второ, камерата на Gear 2 вече не е на каишката – сега е разположена на основното тяло на устройството. Gear 2 Neo не притежава камера, но пък тежи само 13 грама. Samsung представи двата часовника, като предлагащи „свобода и стил“. Но въпреки подобренията в дизайна устройствата все още са си технологичен продукт, отколкото моден аксесоар.

Часовниците работят с новата мобилна операционната система Tizen, а не с Android на Google. На това анализаторите гледат като част от стратегията на Samsung да се преориентира от платформата на Google и да намали зависимостта си от продуктите на интернет търсачката.

Дали Tizen ще съумее да привлече същата богата гама качествени приложения, подобно на магазините за приложения App Store Google Play ще бъде ключово за дългосрочния успех на операционната система. В момента има предложения от CNN, Ebay, Evernote и Paypal, достъпни на Тizen, както и някои малко по-тромави, но въпреки това функционални решения, които позволяват на Android приложенията да работят на платформата.

Очакванията са, че в понеделник вечерта Samsung ще представи най-новия вариант на своя флагман от серията Galaxy, а именно – S5. Последният модел – Galaxy S4 – се оказа много популярен. Той се счита за единственият реален конкурент на моделите iPhone на Apple. /Инвестор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>