Puentes – празник на различните култури в Тарагона

castanhasПразник на различните култури готви за 31-ви октомври международната асоциация “Пуентес” в каталунския център Тарагона. Официално празненството е обявено да започне в 21:30 ч. и да продължи до 3 ч. призори. “Идеята е да представим как се подготвя и прави прочутата в Каталуния “кастаниада” (La Castanyada, каталунски, бел. авт.)”, каза Любомира Стойчева, музикант и основател на асоциацията, в която има и много българи. Oтворено e за всички желаещи да се веселят и слушат рок и поп музика от 70-те и 80-те години.

Празникът на “Големия огън” се чества в много райони в Испания през октомври-ноември, напомняйки за силата на царевицата и картофите, внесени от Америка и символизиращи храната и трапезата изобщо.

unnamedТази година в известния в средите локал на Puentes на плажа “Ел Миракле” са поканени любители на веселбата, джаза, братското общуване между културите. Могат да присъстват и деца, за които ще има специални награди. За настроението в празничната нощ ще се погрижи чилийският DJ Álvaro. Ще има томбола с награди, една от които е бутилка шампанско. Организаторите приканват гостите да носят типични вкусотии от съответната кухня, която представя народността им – Мексико, Аржентина, Чили, Испания, България и др.

Програмата е свободна и отворена – джейм сешън, танци, карнавал. А на въпроса ми дали достатъчно желаещи ще се вместят в залата, от асоциацията живо отговориха: “150 официално побира, но имаме още едно ниво с тераса на втория етаж”. И напомниха на любителите на нашенските народни танци, че са добре дошли всеки петък от 19:30 ч до 21 ч. да вихрят любимите народни хора.

img-20160828-wa0003От Тарагона предаде:
Росица ВАСИЛЕВА

“Изкуство в раница с Росица Василева”/”Arte en la mochila con Rossi VAS”
https://m.facebook.com/izkustvo.v.ranica?ref=bookmarks

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>