Opel/Vauxhall ще произвеждат Mokka в испанския завод в Сарагоса през 2014

opel-mokka-flexfix-1Голямото търсене на малкия SUV създаде възможност за допълнителен производствен капацитет.

Производството на Opel/Vauxhall Mokka идва в Европа. Заводът на Opel в Сарагоса (Испания) ще започне да произвежда успешния малък SUV от втората половина на 2014 г.

Ръководството на GM и Opel/Vauxhall взеха това решение, защото потребителското търсене на модела в Европа е много високо.

В същото време ще бъде освободен и допълнителен капацитет за малкото SUV в завода в Бюпюнг (Корея), който в момента е единственият производствен източник.

Изпълнителният директор на Opel Др. Карл-Томас Нойман заяви: “Решението за Сарагоса следва стратегията на нашата компания да произвеждаме автомобилите си там, където ги продаваме.

Огромното търсене на Mokka показва колко привлекателен е нашият автомобил, добавя мощ на продуктовата ни офанзива и осигурява работни места в Европа.

Решението ще спомогне за оползотворяването на наличния капацитет в Европа и затова е добра новина за цялата организация.”

Председателят на Европейския форум на служителите (EEF) Др. Волфганг Шефер-Клуг заяви: “Това е страхотна новина не само за Сарагоса, но и за всички заводи с оглед на по-доброто цялостно използване на производствения капацит.

Ръководството на Opel/Vauxhall сега удовлетворява отдавнашното искане на EEF да се произвежда нашия малък SUV в Европа. Това е наистина една печеливша ситуация за всички в Opel/Vauxhall.”

Първоначално ще бъдат инвестирани 80 милиона US$ в производството в Сарагоса. Решението Mokka да се произвежда в Европа помага за запазването на 5,800 работни места в завода на Opel в Испания, който в момента произвежда Corsa и Meriva.

От премиерата на Opel/Vauxhall Mokka през лятото на 2012 г. автомобилът е истински успех. Стилният SUV е популярен не само сред експертите, но особено много сред клиентите. Mokka е един от най-продаваните три SUV модела на няколко европейски пазара.

Докато първоначалното европейско производство ще бъде на основата на CKD-комплекти (CKD = Completely Knocked Down[1]) с части от Корея, то локализацията постепенно ще расте.

“Tова е още един голям ден за Opel/Vauxhall,” продължи изказването си Нойман.

“След наскоро взетото решение GM да инвестира 4 милиарда евро в европейските си дейности и допълнителния ангажимент да инвестира 230 милиона евро в развойния център център в Рюселсхайм, Германия, това е още едно доказателство, че сме на прав път.”

Най-печелившите от всичко това ще са клиентите и служителите на Opel/Vauxhall в Европа, добави Нойман: “С тази инвестиция ще можем да произвеждаме повече автомобили Mokka и да обслужваме по-бързо нашите клиенти.” /http://media.gm.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>