Moody’s оповести, че ще реализира детайли относно своя преглед за Испания “този месец”

Moody’s оповести, че ще реализира детайли относно своя преглед за Испания и нейния суверен кредитен рейтинг “този месец”. Тази оценка на агенция Moody’s за кредитния рейтинг на Испания по план (според самата агенция) трябваше да стане факт до края на септември месец. Но от агенцията посочиха, че има трябва повече време за да вземат своето решение. За сега рейтинга на агенцията за Испания е в “Ваа3″ или само с една степен над т.н. junk/територия боклук (на висок-рисков рейтинг), така че евентуално понижение на кредитния рейтинг дори с една степен би било доста значително.

Moody’s каза, че все още изследва “няколко фактора”, включително финансовите нужди за испанските банки, Бюджет 2013г. на испанското правителство, “естеството и размера на подкрепящите механизми” и “последствията за управленската рамка на кризата в Еврозоната от по-нататъшния напредък при създаването на Европейския единен банков съюз”.

Бел.р. Изглежда Moody’s желае първо да види официалната молба на Испания за подкрепа, преди да вземе своето решение?

http://money.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>