Le vif: Туристите се насочват към Испания и България

turistaЗаради опасенията от атентати любителите на слънцето през това лято ще избягват Тунис, Египет и Турция и ще предпочетат Испания и България, коментира белгийското издание Le vif.България се очертава като алтернатива на Тунис. През периоди като този, който последва атентатите в Париж, резервациите намаляват, но след това се наблюдава обръщане на тенденциите. Сега туристите търсят по-спокойни дестинации. Такива са Испания, Португалия, Италия, както и по-екзотични дестинации като България, която разполага с курорти на Черно море и обновена инфраструктура, коментира Жан-Люк Ханс – директор на BT Tours и вицепрезидент на Белгийската асоциация на туроператорите.

От своя страна говорителят на Jetair коментира, че България е заела мястото на Тунис като дестинация, предлагаща оптимално съотношение между цената и качеството. Страната е сред петте най-търсени дестинации сред клиентите на Jetair, като останалите от петорката са Испания, Гърция, Турция и Португалия.

България обаче е с ограничен капацитет. „Предлагането не е неизчерпаемо, а броят на туристическите месеци е по-малък от този в Тунис“, отбелязва Петер Хан от RIU. Освен това, страната не е подходяща за плажен туризъм през зимата.

Компанията Thomas Cook пък смята, че Македония в интересна страна за туризма. Въпреки че тя няма излаз на море, Охридското езеро създава курортна атмосфера. От BT Tours пък са заинтересувани от Румъния.

Редактор: Десислава Любомирова / Актуално.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>