Carrefour купува пакет от 127 мола в Испания, Франция и Италия

zx450y250_2204365Най-големият търговец на дребно в Европа, френската компания Carrefour, която е представена и в България, обяви, че купува порфолио от 127 мола във Франция, Испания и Италия. Сумата, която ще плати за тях на френската компания за недвижими имоти Klepierre, е 2 млрд. евро, съобщава Ройтерс.

От компанията посочват, че ще обединят моловете Klepierre с 45 шопинг мола Carrefour във Франция в пул за 700 млн. евро като по този начин ще създадат водеща за Европа група от молове.

Новата компания  с над 800 хил. кв.м търговска площ и активи за 2.7 млрд. евро ще бъде съставена от 1.8 млрд. евро в активи, от които 42% собственост на Carrefour, а останалите – от институционални инвеститори. Към схемата се добавя и дълг от 900 млн. евро, посочват от компанията.

Очаква се сделката да приключи през първата половина на 2014 г., защото подлежи на финално договаряне между страните и одобрение от страна на регулаторите.

Carrefour, която е вторият по големина търговец на дребно в света, се бори с трудности от няколко години в Европа отчасти заради това, че продължава да разчита основно на формата на хипермаркетите, на който тя е пионер, посочва Ройтерс. Това е съчетано с факта, че притиснати от времето, потребителите предпочитат да пазаруват онлайн или от по-близки до дома им магазини храни, а нехранителните стоки се купуват от специализирани магазини. /Източник: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>