8 българи бедстват без пари и храна на борда на кораб в Испания

0000272564-article2Снимка: bTV

Български моряци бедстват от седмица на товарен кораб на пристанище в Испания. Плавателният съд “Просперити” плава под молдовски флаг и е с гръцки оператор. Гръцката компания обаче бави заплатите на моряците със седмица и обяснява това с проблема на гръцките банки.

Сънародниците ни са оставени без храна и пари повече от седмица, сигнализираха техни близки. Моряците са изпратени от варненска корабна агенция с крайна точка Апенините. В момента се намират на испанското пристанище Алхесирас, съобщи bTV.

Управителят на българската фирмата съобщи, че на борда на кораба има 8 наши моряци. Според него те имат храна и вода до понеделник, а по-късно днес трябва да им бъдат доставени още провизии. Той няма идея и защо корабът е задържан на пристанището в Испания.Моряците наистина са оставени без пари.

“Да, наистина има закъснение на заплатите. Има 7 дни закъснение. Вчера сме изпратили нота на корабособственика и компанията, която оперира. Тя е гръцка компания. Те около седмица се оправдават със ситуацията около банките”, заяви Димитър Бонев, управител на фирмата екипажен оператор.

На борда на кораба имало товар, който трябва да бъде доставен в Италия. Гръцката компания е уверила, че до понеделник “Просперити” ще тръгне по направление, а българската фирма ще получи плащанията си.

По публикацията работи: Вера К. Александрова / Днес.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>