7 РЕАЛНО ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ ЗА НАШИЯ МОЗЪК

ДИЕТОЛОГ   ЕКОТЕРАПЕВТ
ТЕОДОСИЯ   СТАНЕВА

 

Моя снимка 95


- за всички точки по света и чрез интернет –

 

7 РЕАЛНО ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ ЗА НАШИЯ МОЗЪК

 

Мозъкът е най-големия режисьор на нашето тяло. Състои се от милиони неврони, отговарящи на безкрайни импулси, идващи отвън. Неговата функция е толкова сложна, че към днешна дата все още има повече въпроси, отколкото отговори за степента на неговата власт.

Съществуват и някои заболявания, които бавно го унищожават. И за разлика от миналото, когато са били ограничени до това да засегят възрастните хора ( което също не е добър вариант ), вече случаите се увеличават и при все по-млади хора.

Така че, ако е по възможността ВИ -  в ръцете ВИ да помогнете на  мозъка си – да сте здрави, не бихте ли го направили? А, аз мисля, че всеки може!

Можем да помогнем на нашия мозък да запази своите възможности за дълго време. А, ако подходим и индивидуално  с препоръки от терапевт, можем да бъдем сигурни, че контролираме живота си, респ. здравето си като цяло!

Днес, препоръчвам списък на 7 добри храни за здравето на мозъка ни ( и не само ) – директора на нашето тяло.

Боровинки

 боро

Този супер плод е полезен за подхранване на цялото тяло. Неговата добра помощ ще  предотврати или забави дегенеративни мозъчни заболявания като Алцхаймер, например. Също така е и мощен антиоксидант.

Броколи

 брок

Броколите имат хранителни вещества, които от своя страна са със  способност да  засилват и да  запазват паметта на мозъка здрава.Освен това броколите  притежават качества, които могат да помогнат за защита на сърцето ни.Здрав мозък и здраво сърце или това означава, че сме взели здравето в свои ръце!

Авокадо

 аво

То има антиоксидантни свойства, които помагат за предотвратяване на ранно стареене и влошаване на здравето ни. Съдържа омега – 3 мастни киселини за предпазване на мозъка от преждевременно износване.

Ядки

 ядки

Предлагам ВИ ги, заради изобилието им от минерали и витамини, включително фосфор, магнезий, калий, витамини от групата В, витамин Е и др. Ядките са съюзници, в това да поддържат добра сърдечно-съдова система, което се изразява в адекватно снабдяване с кръв и кислород до всички органи, както, разбира се и до мозъка.

Семена на чиа

 чия

Семената на чията са благоприятни за функционирането на невроните и подобряването на  мозъчната дейност. Тя се счита за най-големия източник на омега-3 мастни киселини, които има в природата. Предотвратява стареенето на тъканите и запазва функциите на мозъка непокътнати дълго време.

Зехтин

 зехтин

Той има мощни антиоксидантни ефекти на тъканна защита и предпазва от повреди, причинени от свободните радикали, които водят до различни заболявания, като например рак.

Зехтинът съдържа здравословни мазнини, които помагат за предпазване на сърцето и постигане на оптимална циркулация на кръвта. Мазнините подхранват всяка клетка в тялото, така че да може то да функционира правилно.

Какао

 какао

Яде се, разбира се в умерени количества и може да помогне на здравето на мозъка, тъй като съдържа антиоксиданти, които предотвратяват ранното стареене на организма и неговите клетки ( както вече стана ясно ), като същевременно предотвратява сърдечно-съдови заболявания. Също така е богато на магнезий, минерал, който помага за подхранването на нервната система.

Обобщение:

Всички тези храни имат способността да помогнат за подобряване или запазване на функциите на мозъка. Следователно, е важно да присъстват като цяло в храненето ни, но винаги е добре да знаем като индивидуалности колко ни трябва от тях, как да ги комбинираме с други храни и подправки и т.н.!

Здравословното и балансирано хранене ще поддържа тялото ВИ в оптимално състояние за много по-дълго време!

Давайте напред и решавайте да избирате всеки ден максимално естественото и полезно за ВАС!

А, аз ВИ обичам,

Контакт за консултация с цел лечение:
Skype: zdraveyanaaaaaa

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>