64-годишна испанка роди близнаци

images64-годишна испанска роди близнаци в болницата в град Бургос в северозападната част на страната. Тя забременяла след ин витро процедура в САЩ, съобщи “Ел Мундо”. Майката е родила момче и момиче с цезарово сечение. Бебетата са с тегло 2200 грама и 2420 грама и са в добро състояние, съобщиха от болницата в Бургас.
От лечебното заведение отбелязват, че 64-годишната родилка е успяла да износи близнаците почти до термин, което е прецедент за бременна на тази възраст.

Близнаците и майката ще останат в болницата за 4-5 дни, какъвто е нормалният престой след оперативно родоразрешение.

64-годишната испанка, чието име не се съобщава, има още едно дете – 6-годишно момиченце, родено в същата болница и заченато също след ин витро. То обаче й е било отнето от съда през 2014 г., след като е установено, че детето е държано мръсно и в изолация, и често отсъствало от училище.

На 29 декември 2006 г. 67-годишната Мария Кармен Бусада стана най-възрастната майка в Испания, след като роди близнаци след ин витро процедура в САЩ. Година по-късно испанката призна, че е излъгала лекарите в Калифорния, че е на 55 години, което е пределната възраст за такава процедура. Три години след раждането на синовете си обаче Мария Бусада почина от рак.

Дир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>