60 хиляди души напират за българи

60 хиляди души напират за българи. Молбите за получаване на българско гражданство вече се разглеждат в предвидения от закона срок и до началото на юни ще приключи и работата върху забавените до 2010 година преписки за придобиване на гражданство, съобщи пред журналисти в град Елена вицепрезидентът Маргарита Попова, предаде Стандарт Нюз.

Попова добави, че във връзка с работата по преписките за гражданство е направила някои наложителни промени в президентската институция. “Промените бяха от една страна структурни – назначихме двама души на щат в Комисията по гражданството, за да се знае кой работи и носи отговорност по тази материя.

Установихме и нов тип контакт със Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, който подготвя документите. Пред него поставих нови изисквания за обобщаването на материалите, които трябва да дойдат на бюрото на вицепрезидента, за да мога законосъобразно и в определен срок да издам указ или да не направя това, ако молбите не отговарят на изискванията”, обясни Маргарита Попова.

Попова бе гост на празника на град Елена. Тя участва в тържеството в музейния комплекс “Даскалоливницата” и в празничното шествие, което поднесе венци и цветя пред паметниците на видни възрожденци. /vesti.bg

Редактор: Яна Баярова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>