44.8% от каталунците биха гласували с “ДА” за независимостта на Каталуния

Според последното проучване на общественото мнение на агенция Sigma Dos poll оповестено от в-л El Mundo, 44.8% от каталунците биха гласували с “ДА” за независимостта на голямата и от важно икономическо значение област Каталуния в Испания (която формира над 20% от испанската икономика) спрямо 38.4% които биха гласували с “НЕ”. Останалите 16.8% от каталунци все още не знаят дали биха подкрепили или не вота за евентуална независимост на Каталуния, която област от 300 години е част от Испанската държава.

Изборите в Каталуния за нова местна власт и евентуален референдум ЗА или ПРОТИВ по-голямата независимост на областта от държавната власт в Мадрид се очакват да станат факт в последната неделя на следващия месец (на 25-ти ноември).

Преди дни от испанското правителство заявиха, че ако в Каталуния се проведе референдум за евентуална нейна независимост, то държавната власт ще поиска от Конституционния съд да обяви този референдум като противоконституционен.

http://money.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>