422 арестувани в Испания в мрежа за фалшиви договори

5e_atyzhqВ Испания е разбита мрежа за продажба на фалшиви трудови договори, позволяващи да се получават помощи за безработица или разрешителни за престой в страната.

422 души са арестувани, включително лица, ползвали фалшивите договори, участниците в престъпната мрежа, която ги доставяла и ръководителят на мрежата, съобщи Министерството на вътрешните работи, цитирано от АФП, предаде БТА.Арестите са извършени в около 30 града в Испания, сред които Севиля, Барселона, Мадрид, Билбао и Тенерифе.

“Лицата, плащали за получаването на такива договори, се стремели основно към помощи за безработица, разрешителни за пребиваване в страната при чужденците или достъп до облекчен режим за лишени от свобода”, обясни министерството.

Ръководителят на мрежата е жител на град Херес де ла Фронтера в южната област Андалусия. Той създавал фиктивни фирми, чиито управители били най-вече наркомани, на които се плащало.

Общо десет такива фиктивни фирми са били създадени от това лице, което е имало съучастници и в службите за социално осигуряване. Загубите от дейността на мрежата надвишават 2,6 милиона евро, по данни на министерството.

Четвъртата икономика в еврозоната е в плен на рекордна безработица от над 26 процента от населението в активна възраст. /Дир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>