22 дек. 2012 г.: Тържествено честване на Коледа-Бг. Асоциация ”Хан Аспарух”, Кастельон

Коледната магия вече е сред нас и децата, родителите и учителите от ПБНУ ”Васил Априлов” в Кастельон от седмици са “заразени” от нейното чудо.

В училището ни всички се подготвяме за наближаващите празници. С огромно желание учениците участваха в Коледните работилници за направа на картички и коледни елхички. Рисуваха и илюстрираха как празнуват вкъщи Коледа и Нова година. С рисунките ще подготвим изложба за коледното ни тържество.

Тържественото честване ще се състои на 22 дек. 2012 г. от 12.00 ч. в Културен център ”Салера”, където се помещава нашето училище. Поканили сме съграждани, родители, представители на испанските институции и приятели на асоциацията ни.

Децата ще пеят, рецитират и представят театрална постановка посветена на българските традиции по Коледа. Надяваме се за това, че са били послушни да ги посети Дядо Коледа и да им донесе подаръци!

Коледната ни поща вече е пълна с картички и пожелания за Новата година.

Подготвяме за втора поредна година календар за Новата година със снимката на всяко дете.

Родителите, децата и българите от асоциацията се включиха в подготовката на вестник посветен на традициите на българската Коледа. Искаме да поддържаме жива традицията и да я предаваме на децата ни.

Преди това на 15 декември ще участваме в базар посветен на Седмицата на миграциите, но с Коледни мотиви, организиран от Кметство Кастельон, Агенция АМИКС към същото и Федерацията на асоциациите на имигрантите в Кастельон.

Участниците, повече от 30 асоциации и федерации, ще представят своите организации и културата си с ръчно изработени предмети, сувенири и типични за своята култура и страни ястия.

За целта учениците подготвиха ръчно изработени картички и украшения за Коледа, родителите помогнаха в изработката на някои от тях и ще ни приготвят сладкиши, баници, тиквеници и други ястия с които приятно да изненадаме гражданите на Кастельон, сънародниците ни и другите участници.

Ще изложим и типични български носии, които хора от асоциацията ни данесоха и дариха за да ги покажем на посетителите на базара.

Наред със тях ще предложим и сувенири от България, реклама на асоциацията ни и информация за България под формата на снимков материал и брошури.

През целият ден на площад ”Пример Моли” в Кастельон, където ще се организира базара ще има организирани игри и мероприятия за деца.

Радио „Сер” ще излъчва директно от площада за слушателите си, а протагонисти ще са децата от различните асоциации или тези, които са посетили базара.

Събраните средства от базара ще се използуват за децата от училището ни.

Благодарим на родителите и хората от асоциацията, които усърдно работиха за да сбъднат коледното вълшебство-за да го има, за да вярваме в него, за да сме заедно макар и далеч от Родината!

Заповядайте!

Поканени са всички!

Весели празници!

Йорданка Данова

Председател на асоциацията на българите за интеграция и развитие ”Хан Аспарух”, Кастельон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>