200 деца от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Неделино са останали без майките си, които заминали на гурбет в Испания и Германия

images200 деца от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Неделино са останали без майките си, които заминали на гурбет в Испания и Германия.

Случаят е прецедент в историята на общинското школо. Децата са отглеждани от баби и дядовци, защото и бащите им са в Западна Европа, за да изхранват семействата си.

Масовото изселване се наблюдава последните години. Местните страдат за подрастващите, които така няма как да получат нужното възпитание.

Това заяви лидерът на листата на Коалиция за България в Смолянско Дора Янкова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Тя обвини правителството „Борисов” за масовото изселване, което пък се зарече през
мандата си да „върне българите от чужбина”.

„Това е разпад на семейството. След като и двамата родители заминат на гурбет, всичко умира. Децата няма как да се възпитават. Е, така няма как да стане. Трябва да дадем въздух на малкия и среден бизнес, който да диша спокойно, за да създава работни места.

Това е начинът, по който ще спрем обезлюдяването. При управлението на Борисов 600 000 българи останаха без работа, 200 000 от които заминаха на гурбет. Това става в момент, в който той казва, че върне сънародниците ни по родните си места.

За да имаш здрава държава, са ти нужни качествени хора, но всички бягат”, каза Янкова. /24chasa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>