17 арестувани при протести в Мадрид срещу икономиите

2014032420310118844Седемнадесет души бяха арестувани след протестите в Мадрид срещу мерките за строги икономии и за по-достоен живот, състояли се в Мадрид. Арестуваните са подпалили контейнери и са хвърляли бомбички по полицията, предаде БТА.
Участниците в демонстрациите – няколко десетки хиляди хора – се бяха групирали в девет колони и така прекосиха столицата и се събраха в центъра.

В демонстрациите участваха хора от цялата страна. Някои бяха дошли пеша от различни кътчета на Испания, като за целта бяха вървели няколко дни. Други бяха дошли с автобусни колони.

През 2014 г. подобен поход в Мадрид приключи със сблъсъци между демонстранти и полицията и с няколко десетки ранени от двата лагера.

В Испания безработицата е от 23, 7 процента, като половината от младите между 16 и 25 години са без работа.

Страната извърши съкращения на стойност близо 150 милиарда евро в областта на образованието, общественото здравеопазване и социалните помощи, припомня Франс прес.

Източник  Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>