Японец и испанец бяха намушкани при гонка с бикове в Памплона

2111123466Снимка: Reuters

Японец и испанец бяха намушкани в събота по време на гонка с бикове на фестивала “Сан Фермин” в испанския град Памплона, предаде Ройтерс.

33-годишният японец е бил промушен в гърдите, а 24-годишният испанец – в ръката. 12 други участници в бягането пред бикове са получили по-леки наранявания.

Местната болница отказа да коментира колко сериозно е състоянието на пострадалия японец. Офисът на Червения кръст в града съобщи, че той е бил откаран в болницата с линейка.

В 4-минутната гонка участваха шест бика от ранчото на Хосе Есколар. Едно от животните се отдели от групата и предизвика паника сред състезателите.

Дневните гонки започват в 8 часа сутринта и са с продължителност между 3 и 5 минути. По време на фестивала “Сан Фермин” се провеждат общо 8 бягания пред бикове. През последния век по време на празненствата са загинали 15 души от намушкване .

Последният смъртен случай бе регистриран през 2009 година, припомня Ройтерс.

БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>