Ябълките понижават холестерола


Ябълките помагат за понижаване на нивата на холестерола и за свалянето на килограми, установиха учени. Те открили, че жените, които ядат по 75 грама ябълки на ден в продължение на шест месеца, намаляват с почти 25% нивата на вредния LDL холестерол, който се смята, че води до съсиреци в артериите.
Нивата на другите съставки, свързвани със сърдечни заболявания и инсулт, също намаляват, а количеството HDL холестерол, „добрият” вид холестерол, който предпазва от втвърдяване на кръвоносните съдове, се увеличава с около 4 на сто. Освен това жените свалили малко над 6 кг, въпреки че приемали допълнителни 240 калории на ден заради консумирането на ябълки.
Смята се, че положителното въздействие върху холестерола се дължи на антиоксидантите в ябълките, а вталяващият ефект е предизвикан от съставка, която потиска апетита. Същата полза от пресните ябълки ще изисква консумирането на четири-пет на ден.
framar.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>