Шок за Реал Мадрид и Атлетико

00544941Испанското радио “Cadena Cope” съобщи неприятна за Реал Мадрид и Атлетико Мадрид новина. Предстои двата клуба да бъдат наказани от ФИФА да не правят входящи трансфери в два поредни прозореца по същия начин, както пострада Барселона.

Столичните клубове са се провинили по същите точки от наказателния правилник, т.е. привличали са в клуба млади футболисти под 18 г. от други страни, без да спазват всички закони. Още вчера ФИФА е информирала Реал и Атлетико за предстоящото решение, но засега двата клуба мълчат по темата.

Както е известно, каталунците не могат да купуват футболисти през двата трансферни периода през календарната 2015 г. – този през януари и летния. Ако информацията на “Cadena Cope” се потвърди, Реал и Атлетико няма да могат да се подсилват с нови състезатели поне до лятото на 2016 г., защото ограничението им ще важи за идното лято и за пазара през януари 2016 г.

И това обаче е условно, защото клубовете могат да обжалват, което ще забави влизането на решението в действие и така те ще имат възможност през идното лято да направят мащабни селекции. Точно така Барса успя да вземе състезатели преди началото на настоящия сезон, а решението на ФИФА влезе в сила след август 2014 г.

Световната футболна централа разрешава на клубове да привличат състезатели под 18 години от друга държава само при три условия: *ако родителите на дадения футболист също се преместят в страната, от която е клубът, но не по футболни причини *ако играчът е от страна от Европейския съюз или Европейската икономическа зона и е на възраст между 16 и 18 г. *ако играчът живее на разстояние от 100 км до клуба. /sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>