ШАПКИ ДОЛУ ЗА „ЛЪВОВЕТЕ”!

descargaВЛАДО НИКОЛОВ ПОЕ ВИНАТА ЗА ЗАГУБАТА ОТ ФРАНЦИЯ.

 

Въпреки загубата с 2-3 гейма от Франция, Националният ни отбор по волейбол oбедини България. Мечтата да играем на финал, ни бе отнета след драматичен двучасов мач в зала „Арена Армеец”. Пред 13 хиляди България започна много мъжки своето представяне, като водеше с 2-0, но през втората част на мача допусна някой грешки в играта и по този начин позволи на французите да обърнат мача.

Шапки долу за тези достойни мъже, които въпреки поражението оставиха, сърцата си на игралното поле, и ни донесоха много радост през последната седмица.

След огромната загуба и трудния полуфинален мач, селекционерът на трикольорите заяви: „ Не мисля, че имаме „синдрома на полуфинала”, момчетата дадоха всичко от себе си. При един такъв мач трябва да отдадем заслуженото и на противника, който успя да се върне в играта. Може единствено да съжаляваме за третия гейм, в който изпуснахме инициативата, загубвайки концентрация в края. Рузие изигра страхотен мач, и може би това беше разликата между двата отбора”, заяви селекционерът на България – Пламен Константинов.

Константинов, бе категоричен, че Владо Николов не бива да бъде обвиняван за загубата и за топките, които не му се получиха в петия решителен гейм. „Направи доста важни топки, на това Европейско първенство и големите играчи поемат отговорност в такива моменти. Това че в края на мача не му се получи не омаловажава приноса и качеството му на игра. Така че е абсурдно, да обвиним конкретно някого. Ние побеждаваме, като отбор и трябва да губим като отбор” – допълни наставникът на трикольорите. Той не пропусна да благодари и на публиката, която според него има голям принос, за успешното ни класиране във финалната четворка.

След края на мача, капитанът Владимир Николов, изцяло пое отговорност, за загубата. Посочвайки за свои грешки, пропуските на две важни топки. „ Играхме като равен с равен отначалото до края на мача с най – добрия отбор в света за тази година. Искам да се извиня, на всички фенове, че не се класирахме на финал. Не успяхме заради мен. Това е точно така, защото аз съм на игрището, да бия тези топки, а не другите. Имам сили за още един голям мач”, сподели Владо.

Френско издание пише, „ Сините си търсят утвърждаване в Българския Ад”, в статията се отбелязва, враждебната обстановка, в зала „Арена армеец”. В София ще се спори, с цялата страна, а не само с 6 – ма играчи, допълва се още в статията. Треньорът на „петлите” Лоран Тили заяви „ Това е една страна луда по волейбола”, който след мача призна – „И аз не знам как победихме, беше много трудно.  В материала се припомня и победата на „Лъвовете” над Франция през 2012г. в същата зала при същата атмосфера.

И ВЪПРЕКИ ОГРОМНАТА ЗАГУБА И РАЗОЧАРОВАНИЕ, ИГРАХМЕ КАТО ПОБЕДИТЕЛИ !!

Материала подготви:  Йоана Христова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>