Червеният кръст във Франция се погрижил за българите от изгорелия автобус

images51 души и трима шофьори са били на косъм от смъртта, след като автобус на фирма „Ованесови” се подпали във Франция и изгоря до основи. Илияна Василева, една от пътничките, разказа пред Би Ти Ви за пожара, за това как са се спасили и как са им помогнали от Червения кръст.

Тя е пътувала с пет деца, за щастие, всички са излезли невредими. Мъжете от автобуса са успели да извадят целия багаж от товарното отделение. Има хора с изгорели документи, пари, златни бижута. Сега ще търсим обезщетение от фирмата, категорична е Василева. Изгорели били и много лаптопи.

В автобуса са пътували хора, които живеят в Испания. На мястото са пристигнали френски пожарникари, които успели да потушат огъня, но от автобуса не е останало нищо освен железата.

След това българите били транспортирани до един паркинг. Там обаче около 6 сутринта се излял истински порой. През цялото време те се опитвали да се свържат с „Ованесови”, които твърдели, че търсят хотел за групата.

Най-накрая местните власти настанили българите в пункт на Червения кръст.

От фирмата заявили пред Би Ти Ви, че са осигурили хотел и вечеря на изпадналите в беда нашенци. Неща, осигурени от местния Червен кръст. /Труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>