Ципрас: Португалия и Испания се опитват да ме свалят

Image_4628355_126Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас обвини управляващите консерватори в Испания и Португалия в конспирация, чиято цел е да свали неговото правителство, допълвайки, че те се боят от своите собствени радикални сили преди изборите тази година, съобщи АФП.

В реч пред своята партия СИРИЗА той се обърна към Мадрид и Лисабон, обвинявайки ги, че заемат твърда позиция в преговорите, които доведоха до удължаване на спасителната програма на Атина с четири месеца.

“Ние открихме, че срещу нас се изправя една ос от сили… водена от правителствата на Испания и Португалия, които по очевидни политически причини се опитаха да поведат целите преговори към ръба”, каза Ципрас, който беше избран след изборите на 25 януари тази година.

“Техният план беше, и все още е, да съсипят, свалят или да докарат правителството ни до безусловно предаване преди нашата работа да започне да дава плодове и преди гръцкия пример да достигне и други държави”, заяви той, обявйки, че това е така особено преди изборите в Испания.

Източник 24часа.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>