Централната банка на Испания разследва Bankia заради сделки с имоти

imagesСпоред анонимни източници банката води и собствено вътрешно разследване.

Централната банка на Испания е започнала разследване на сделки, извършени от поделението за недвижими имоти на национализираната банка Bankia – Bankia Habitat, твърдят информирани източници, цитирани от Ройтерс.

Засега няма разкрият подробности за характера на разследването, но това е поредният удар за Bankia, която миналата година поиска спасителен заем от държавата, тъй като не можеше да се справи с многомилиардните загуби, натрупани заради кредитирането за сектора на имотите.

Според източник от испанската централна банка гуверньорът Луис Мария Линде е потвърдил разследването пред съдия по време на даване на показания при закрити врата в петък въ в връзка с дебюта на банката на борсата през 2011 г.

Източник от Bankia пък твърди, че кредиторът, който бе създаден чрез сливането на седем регионални спестовни банки през 2010 г., също е започнал собствено вътрешно разследване и е готов да предприеме мерки, ако бъдат разкрити лоши практики.

По статията работиха: Цветина Борисова, редактор Миглена Иванова /investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>