Цветанов: Казали са на моряците, че на кораба има захар, не кокаин

На част от екипажа на българския кораб “Свети Николай” било казано, че ще товарят захар, но на кораба нямало нищо друго, освен кокаин. Българин е човекът, наел екипажа.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред  журналисти в Своге, цитиран от БТА и БНР.
Той обясни, че корабът “Св. Николай” по документи се е движел празен. Версията за захарта са потвърдили и роднините на моряците при срещата с премиера Бойко Борисов миналата седмица, на която е присъствал и вътрешният ни министър. Преди време той заяви, че малко хора от екипажа са знаели, че на кораба има кокаин.
За момента в МВР има оперативни данни, че човекът, който е наел екипажа, е българин, но той тепърва ще се издирва и ще се  установява съпричастността му към цялата тази дейност, съобщи още Цветанов.

Дори и да знам какво се носи, какво мога да направя…?Ще сляза от кораба и какво, къде ще отида, какви обяснения ще дам на властите? Просто жив няма да напуснеш страната им. Моряците са нямали кой знае какъв избор, дори и да са знаели какво се носи.

dir.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>