Цацаров на среща в Испания с разследващите делото за кораба “Св. Николай”

655-402-cacarov-shte-se-samosezirame-za-uprazhnenoto-nasilieСотир Цацаров и заместникът му Борислав Сарафов са на посещение в Испания по покана на генералния прокурор Едуардо Торес-Дулсе, съобщиха от прокуратурата.

Предвидени са срещи с магистратите, разследващи делото за трафик на наркотици с кораба „Свети Николай”, задържан на 13 август 2012 г. от испанските власти. Целта на срещата е получаване на информация за хода на производството и положението на обвиняемите български граждани – моряци от екипажа на плавателния съд.

Корабът бе задържан от испанските власти на 13 август м.г. Тогава на борда му бяха открити 3 тона кокаин, а целият персонал от 21 моряци бе задържан. Разследването обаче през пролетта на т.г. показа, че екипажът не е пряко отговорен за контрабандата. Така и българите поетапно бяха освободени под парична гаранция.

Освен това Цацаров и Сарафов ще се срещнат с главния прокурор на въоръжените сили на Испания, както и с прокурори от специализираната прокуратура за борба с корупцията. /Източник: Труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>