Хуан Карлос в интервю изказа болката си от трудностите пред испанците

índice

Кралят на Испания Хуан Карлос изказа болката си от това, че зарази икономическите трудности много млади испанци са принудени да емигрират от страната си. В интервю, каквито дава рядко, кралят използва повода – 75-ия си рожден ден, за да изкаже съпричастие с лишенията, които хората в страната изпитват, съобщи Би Би Си.

Интервюто идва след трудна година за испанското кралско семейство след като монархът се наложи да се извинява, че е участвал в лов на слонове в Ботсуана в разгара на финасовата криза, а зет му беше замесен корупционен скандал, припомня британската медия.

“Боли ме много”, каза Хуан Карлос пред телевизия  TVE, като уточни, че е измъчван от ситуацията, при която милиони семейства не могат да живеят достойно, а младите хора са принудени да търсят препитание извън страната си.

В интервюто кралят напомни за ролята си за обединението на страната след падането на режима на Франко и изрази надежда близо 40-те години на управлението му досега да бъдат асоциирани с думата “свобода”.  /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>